Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Biberli Keşkek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Biberli Keşkek



Malzemeler :


1 adet bütün Tavuk (8-9 kemikli Tavuk)


2 su bardagi asurelik Bugday


50 g margarin tuz


karabiber, pul biber



Hazırlanışı:


Asurelik bugdayi aksamdan suda bekletin Suyunu süzüp yikayin tencereye aktarin ve üzerine 10 su bardagi su ekleyin


Bugdaylar iyice yumusayincaya kadar pisirin 30-40 dakika, genis ve kenarlari yüksek firin tepsisine aktarin Tavugu iri parcalar halinde dagitmadan parcalayin, tuz karabiber ekleyip 6 su bardagi su ile haslayin 15 dakika


Tavugu suyu ile birlikte bugdaya ilave edin ve karistirin Keskegi 5 dakika önce 175 derecede isittiginiz ve alt üst ayarli firinda 1 saat kadar pisirin


Üzerine yagda pisirdiginiz pul biberi gezdirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla