Konu
:
Ayva Boranası
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Boranası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Boranası
Niğde Mutfağından - Ayva Boranası - Ayva Boranası Malzemeleri - Ayva Boranası Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
3- 4 adet iri ayva
5-6 parça kemikli et ( incik)
1 bardak haşlanmış nohut
1 kaşık tereyağı
1 fincan pekmez
tuz
YAPILIŞI:
Tencereye yağ konarak etler çevrile çevrile pişirilir
Ayvalar yıkanıp soyularak dilimlenir
Once haşlanmış nohut, ardından ayvalar, pekmez ve tuz ilave edilerek suyu ayarlanır
Et pişmeden ayva konulursa etin pişme zamanı uzar
Kısık ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul