Yalnız Mesajı Göster

Ayva Boranası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Boranası



Niğde Mutfağından - Ayva Boranası - Ayva Boranası Malzemeleri - Ayva Boranası Nasıl Yapılır

MALZEMELER:


3- 4 adet iri ayva


5-6 parça kemikli et ( incik)


1 bardak haşlanmış nohut


1 kaşık tereyağı


1 fincan pekmez


tuz

YAPILIŞI:


Tencereye yağ konarak etler çevrile çevrile pişirilir Ayvalar yıkanıp soyularak dilimlenir Once haşlanmış nohut, ardından ayvalar, pekmez ve tuz ilave edilerek suyu ayarlanır Et pişmeden ayva konulursa etin pişme zamanı uzar Kısık ateşte pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla