Konu
:
Koşmar
Yalnız Mesajı Göster
Koşmar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koşmar
Koşmar Tarifi - Koşmar Nasıl Yapılır - Koşmar Malzemeleri
Koşmar (Batı Trakya)
1
5 kg mısır unu
250 gram buğday unu
25 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar sıcak su
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Mısır ununu, çok sıcak su ile hiç kuru yer kalmayacak şekilde iyice ıslatıp, bir kenarda soğumaya bırakın
Yaş mayayı ılık su ile eriüp, buğday unu ile karıştırın
Daha sonra mayalı unu, mısır ununa ilave edip, üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyin
Kek hamuru gibi biraz koyu akışkan bir hamur oluncaya kadar su ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Yağlanmış fırm tepsisine döküp, mayalanması ve kabarması için yaklaşık 30 dakika bekletin
Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırmda yaklaşık 2 saat kadar altı- üstü kızarıncaya kadar pişirin
Bu arada diğer tarafta şerbeti hazırlayıp pişirin
Ekmek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın
Biraz soğuduktan sonra ters çevirip tepsiden çıkarın, içi ve kabukları dahil olmak üzere iyice ufalayın
Üzerine şerbeti ılık olarak dökün
Bu arada zeytinyağı ve tereyağını bir tavada eritin
Tatlının üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul