Yalnız Mesajı Göster

Bakla Meftunesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakla Meftunesi



Bakla Meftunesi Tarifi - Bakla Meftunesi Nasıl Yapılır - Bakla Meftunesi Malzemeleri


Bakla Meftunesi (Diyarbakır)

Diyarbakırlılar Derneği

1 kg bakla temizlenir Limonlu ve unlu bir suyun içine alılır Bir süre sonra süzülür Tencerenin altına 1 kg yağlı, kemikli, parça et konur Sonra baklalar atılır Üzerine bir bardak su ve biraz tuz ilave edilir Ağır ateşte pişirilir Baklalar yumuşayınca, üzerine 2 su bardağı ağartılmış sumak suyu ilave edilir 20–25 dakika ağır ateşte pişirilir Yenileceği zaman sarımsakla, taze yeşil acı biber beraber dövülerek yemeğin üzerine konur

Alıntı Yaparak Cevapla