Yalnız Mesajı Göster

Sepette Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sepette Bezelye



Malzemeler

Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı

Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun
Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın
Bol yağda kızartıp bir tabağa alın
Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin
Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin
Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın
Kızarmış patatesleri servis tabağına alın
Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin
Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla