Yalnız Mesajı Göster

Hünkâr Kayığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkâr Kayığı



Malzemeler;

5 kabak

2 domates

1 büyük kuru soğan

200 gr Kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz
Sosu için;

1 su bardağı süt

1 kaşık tereyağı

1 kaşık un

Tuz

Kaşar peyniri
Hazırlanışı;


Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün

Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin

Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın

Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun

Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun

Beşamel sos;


Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin

Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dereotuyla süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla