Yalnız Mesajı Göster

Sucuk Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuk Yapımı



sucuk nasıl yapılır - evde sucuk yapılışı - sucuk tarifi - kayseri usulü sucuk yapılışı

Malzemeler :

5 kg sığır kıyması

100 gr sarımsak

1 kg koyun kıyması

2 çorba kaşığı kırmızı biber

2 çorba kaşığı yeni bahar

Kafi miktarda dana ve koyun

bağırsağı

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :


Makinadan geçirilmiş kıymaya, tuzu, iyice dövülmüş sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, yeni baharı koyup iyice yoğurun Yoğrulmuş bu etin üzerini örtüp bir gece serin yere bırakın


Ertesi günü tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun


Bıçaksız bir et makinasına eti koyup temizlenmiş bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurun


Kafi uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın, sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın


Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurun Hepsi bitince halkaları bir sopaya geçirin


Fazla suyunun çıkması için halkaları toplu iğne ile bir kaç yerinden delin Halkaları serin bir yere asıp kurutun

İstenilen kuruluğa gelince de üzerlerine zeytinyağ sürün

Alıntı Yaparak Cevapla