Konu
:
Sucuk Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Sucuk Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuk Yapımı
sucuk nasıl yapılır - evde sucuk yapılışı - sucuk tarifi - kayseri usulü sucuk yapılışı
Malzemeler :
5 kg
sığır kıyması
100 gr
sarımsak
1 kg
koyun kıyması
2 çorba kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı yeni bahar
Kafi miktarda dana ve koyun
bağırsağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Makinadan geçirilmiş kıymaya, tuzu, iyice dövülmüş sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, yeni baharı koyup iyice yoğurun
Yoğrulmuş bu etin üzerini örtüp bir gece serin yere bırakın
Ertesi günü tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun
Bıçaksız bir et makinasına eti koyup temizlenmiş bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurun
Kafi uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın, sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın
Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurun
Hepsi bitince halkaları bir sopaya geçirin
Fazla suyunun çıkması için halkaları toplu iğne ile bir kaç yerinden delin
Halkaları serin bir yere asıp kurutun
İstenilen kuruluğa gelince de üzerlerine zeytinyağ sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul