Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Ketçap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Ketçap



evde ketçap nasıl yapılır - ev yapımı ketçap tarifi
Malzemeler:


1 kilo yumurta domates (erik veya roma olarak da bilinir)


1 orta boy kuru soğan


2 diş sarımsak


5 adet tane karanfil


5 adet tane karabiber


Yarım çubuk tarçın


2 defne yaprağı


1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı


4 çorba kaşığı elma sirkesi

1 dolu tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir


1½ bardak (350-400 gm)





Yapılışı:


1Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın




2 Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın




3Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir) Soğumaya bırakın




4 Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin




5 Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters çevirin Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla