Konu
:
Ev Yapımı Ketçap
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Ketçap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Ketçap
evde ketçap nasıl yapılır - ev yapımı ketçap tarifi
Malzemeler:
1 kilo yumurta domates (erik veya roma olarak da bilinir)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir
1½ bardak (350-400 gm)
Yapılışı:
1
Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın
2
Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın
Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
3
Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin
(Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur
Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir
) Soğumaya bırakın
4
Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın
Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın
Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin
5
Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın
Kapağını kapatıp, ters çevirin
Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin
Soğuyan kavanozları düz çevirin
Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul