Yalnız Mesajı Göster

Yulaflı Kuru Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yulaflı Kuru Fasulye



kuru fasulye tarifi - yulaflı kuru fasulye yapılışı - soya soslu kuru fasulyeMalzeme:


1 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı

1 adet kırmızı soğan

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı taze kekik

1 çay kaşığı Pulbiber

800 gram domates

400 gram Bizim Mutfak Dermason Fasulye

125 gram yulaf

50 gram ıspanak kökü

125 gram dondurulmuş bezelye

1 çay kaşığı soya sosu

50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

4-6 çorba kaşığı ekmek içi

Yeteri kadar tuz, karabiber



Tarifi:


Fasulyeleri bir gün öncesinden ıslatın, ertesi gün süzdürüp bol suda haşlayın Soğanı ve sarmısağı doğrayın Bir tavanın içine önce zeytinyağı koyup soğan, sarımsak, taze kekik ve pulbiberi ilave ederek 8-10 dakika çevirin Başka bir kapta doğranmış domatesleri 1 su bardağı su ile kaynamaya bırakın Domatesler suyu çekince haşlanmış fasulyeleri ve yulafı ilave edip 5 dakika daha kaynatın Ispanakları ve bezelyeleri ekleyip ıspanakların rengi değişinceye kadar pişirin Soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyin Soğanlı karışımı fasulyeli karışıma ekleyip karıştırın ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın Bir kasede ekmek içlerini ve kaşar peynirini karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün ve 10-15 dakika sıcak fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla