Yalnız Mesajı Göster

Düşbere – Azeri Mantısı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düşbere – Azeri Mantısı Tarifi



Düşbere tarifi - Düşbere yapımı - Azeri Mantısı yapım



Yahşi cazibe dizisi ile gündeme gelen ve herkes tarafından merak edilen düşbere yani azeri mantısı tarifini sizin için bulduk


Düşbere – Azeri mantısı


Malzemeler


4 – 6 porsiyon


Hamur için:

2 su bardağı un

½ çay kaşığı tuz

1 yumurta

2/3 su bardağı ılık su


İçi için:

250 gr kıyma

1 adet kiçik baş soğan

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı karabiber


Suyu için:


3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı

1 adet kiçik baş soğan

1 yemek kaşığı salça (zevke göre)

½ tatlı kaşığı tuz

8 bardak su


Üstüne serpiştirmek için:

kuru nane




Hazırlanışı

Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin


İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun


1 mm kalınlığında yufkalar açın


Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin


Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleştirin


Düşberenin suyunun hazırlanışı


Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin Tuz ilave edip karıştırın Sonra su ilave edip, kaynatın


Ateşin altını bir az azaltın Düşbereleri tencereye boşaltıp tahminen 7-10 dakika pişirin Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak


Kaselere koyup, üstüne kuru nane serperek servis yapın

Nuş Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla