Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne





Malzemeler :


Lasagne 10 adet

Taze domates 1 adet

Tereyağı 60 g

Beyaz mantar 350 g

Yağı alınmamış süt 900 ml

Buğday unu 55 g

Hindistancevizi 1 tutam

Patlıcan 1 adet

Rendelenmiş Parmesan peynir 35 g

Tuz zevke göre

Biber zevke göre



Hazırlanışı:


Mantarları dilimleyip patlıcanları halka halka doğrayınız Domatesi soyunuz, çekirdeklerini çıkarıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız Patlıcanları, yapışmayan tavada 2 dakika kadar çeviriniz Tereyağını kulplu bir tavada eritiniz, mantarları koyup birkaç dakika pişiriniz Domatesi ekleyip tuz ve biberle çeşnilendiriniz


Beşameli hazırlamak için tereyağını bir sos kabında eritip topaklaşmasını önlemek üzere yumurta çırpıcı ile karıştırarak unu ekleyiniz Sıcak sütü ve bir tutam hindistancevizini ekleyiniz, tuz koyup bir yandan karıştırırken bir yandan da kaynar duruma getiriniz


Fırın kabını tereyağı ileyağlayarak bir dolu kepçe beşameli ve malzemeyi dökünüz, iki kat Lasagne koyup malzemeyle ve beşamelle kaplayınız ve rendelenmiş Parmezan Peyniri serpiniz Bir lazanya bir malzeme biçiminde beş kata dek devam ediniz En üst katmanı sos ve beşamelle kaplayıp biraz Parmezan Peyniri serpiniz Kızgın fırında (220 °C) 20 dakika kadar pişiriniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla