Konu
:
Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne
Malzemeler :
Lasagne 10 adet
Taze domates 1 adet
Tereyağı 60 g
Beyaz mantar 350 g
Yağı alınmamış süt 900 ml
Buğday unu 55 g
Hindistancevizi 1 tutam
Patlıcan 1 adet
Rendelenmiş Parmesan peynir 35 g
Tuz zevke göre
Biber zevke göre
Hazırlanışı:
Mantarları dilimleyip patlıcanları halka halka doğrayınız
Domatesi soyunuz, çekirdeklerini çıkarıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız
Patlıcanları, yapışmayan tavada 2 dakika kadar çeviriniz
Tereyağını kulplu bir tavada eritiniz, mantarları koyup birkaç dakika pişiriniz
Domatesi ekleyip tuz ve biberle çeşnilendiriniz
Beşameli hazırlamak için tereyağını bir sos kabında eritip topaklaşmasını önlemek üzere yumurta çırpıcı ile karıştırarak unu ekleyiniz
Sıcak sütü ve bir tutam hindistancevizini ekleyiniz, tuz koyup bir yandan karıştırırken bir yandan da kaynar duruma getiriniz
Fırın kabını tereyağı ileyağlayarak bir dolu kepçe beşameli ve malzemeyi dökünüz, iki kat Lasagne koyup malzemeyle ve beşamelle kaplayınız ve rendelenmiş Parmezan Peyniri serpiniz
Bir lazanya bir malzeme biçiminde beş kata dek devam ediniz
En üst katmanı sos ve beşamelle kaplayıp biraz Parmezan Peyniri serpiniz
Kızgın fırında (220 °C) 20 dakika kadar pişiriniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul