Yalnız Mesajı Göster

Kuru Fasulye Bastısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasulye Bastısı





Malzemeler :


15 kg kuru fasulye

1/2 kg kuşbaşı kuzu eti

100 gr pastırma

1 yemek kaşığı tereyağı

2 baş soğan

Kırmızıbiber, tuz

Karabiber



Tarifi:


Soğanları temizleyip yemeklik kıyın Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun


Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin


Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun


Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin


Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla