06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotlu Çipohorta
semizotu yemeği - çipohorta tarifi
Malzemeler :
250 gr kıyma
2 kabak
patates
1 kg semizotu
1 soğan
4 domates
1'er demet maydanoz ve dereotu
Zeytinyağı
1 çay bardağı su
1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Tarifi:
Semizotlarını ayıklayıp, süzülmeye bırakın Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin ve kıymayı ekleyip, az kavurun
2 domatesi ekleyip, suyunu fazlaca çektirmeden eritin ve küp küp doğranmış kabakları ve patatesleri, semizotunu, kıyılmış maydanozu, dereotunu, 2 rendelenmiş domatesi, suyu, karabiberi, tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin
alıntı
|
|
|