Yalnız Mesajı Göster

Jöleli Soğuk Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Soğuk Et



Malzemeler:


- 2 dana dili

- 1 çay kaşığı tane karabiber

- yarım demet maydanoz

- 1- 2 dal kereviz

- 2 soğan

- 8 yaprak jelatin

- 4- 5 salatalık turşusu

- 2 katı pişmiş yumurta

- 2 havuç (haşlanmış)

- tuz

Hazırlanışı:


Dil kazınıp yıkanır Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır (düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir)Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılırDil suyu süzülür


Yıkanmış jelatinler konup eritilirTurşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır Etle karıştırılır Buna jelatinli et suyu ilave edilir


Kalıp ıslatılır Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında dondurulur (3- 4 saat)Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir Etrafı rus salatası ile süslenir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla