Konu
:
Jöleli Soğuk Et
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Soğuk Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Soğuk Et
Malzemeler:
- 2 dana dili
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- yarım demet maydanoz
- 1- 2 dal kereviz
- 2 soğan
- 8 yaprak jelatin
- 4- 5 salatalık turşusu
- 2 katı pişmiş yumurta
- 2 havuç (haşlanmış)
- tuz
Hazırlanışı:
Dil kazınıp yıkanır
Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır
(düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir
)Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır
Dil suyu süzülür
Yıkanmış jelatinler konup eritilir
Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır
Etle karıştırılır
Buna jelatinli et suyu ilave edilir
Kalıp ıslatılır
Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında dondurulur (3- 4 saat)
Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir
Etrafı rus salatası ile süslenir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul