06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Domates Ve Sop
değişik güveç tarifleri - güveşte domates ve sop tarifi - güveçte domates yapılışı
125 gram doğranmış yeşil dolmalık biber
60 gram ince dilimlenmiş kereviz
1 küçük soğan (doğranmış)
1 diş sarımsak (kıyılmış)
750 gram kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
1 yemek kaşığı sirke
1/8 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
Büyük bir yapışmaz tavaya pişirme spreyi sıkın ve ısınana kadar orta ateşte bekletin Dolmalık biber, kereviz, soğan ve sarımsağı tavaya boşaltın 5 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar kavurun Sonra domates, sirke ve karabiberi de ekleyin
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp ocağı kısın ve 15 dakika kısık ateşte, ara sıra karıştırarak pişirin
6 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 29 kalori, 1 g protein, 7 g karbonhidrat, 0 g yağ, 0 g doymuş yağ, 10 mg sodyum, 0 mg kolesterol, 1 g lif
Alıntıdır
|
|
|