Konu
:
Kubbe Siniyye
Yalnız Mesajı Göster
Kubbe Siniyye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kubbe Siniyye
arap yemeği - arap usulü köfte - kubbe siniyye nasıl yapılırMALZEMELER:
Köfte için:
1 kg köftelik bulgur
2-3 adet kuru soğan
Yarım kg dövülmüş kara et
İç için:
Yarım kg yağsız kıyma
2 çorba kaşığı sadeyağ
50 gram badem
50 gram ceviz içi
50 gram çam fıstığı
Yeterince karışık baharat
KÖFTENİN HAZIRLANIŞI:
Bulguru ıslatıp biraz tuz ekleyin
Soğanları büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölüp ıslattığınız bulgur ile karıştırın
Et makinesinde iki kez çekin
Bu şekilde bulgurun iyice ölüp yumuşaması sağlayın
Daha sonra ince çekilmiş siyah etle karıştırarak özel kiremit leğenler içerisinde iyice yoğurup et ile bulgurun birbiriyle kaynaşıp sakızlaşmasını sağlayın
İÇİN HAZIRLANIŞI:
Kıyma, badem, ceviz içi ve çam fıstığını sadeyağla kavurun
Kavrulmaya yakın karışık baharat (toz kırmızıbiber ve Halep baharatı) ilave edin
Köfte hamurunu ikiye bölün
Tepsiyi katı sadeyağ ile yağlayın
Hamurun bir parçasını tepsiye yerleştirin ve avuç içinizle bastırarak tepsi yüzeyine iyice yerleşmesini sağlayın
Yağda kavrulmuş kıyma, çam fıstığı, ceviz ve bademi hamurun üzerine yerleştirin ve harcın üzerine bastırarak harem hamura iyice yerleşmesi sağlayın
Geri kalan hamuru yine avuç içi ile bastırarak harcın üzerine kapatın
Baklava dilimi şeklinde kesin
Hamurun üzerine sadeyağ sürüp her bir dilime küçük bir çizik atın
Fırında 30-40 dakika pişirin
Süslemek için her bir dilim üzerindeki boşluğa bir adet badem koyun
Not: Üstteki köfte tabakasına çok bastırılmaz, sadece parmakların ucuyla hafifçe bastırılarak harç ile köftenin birbirini tutması sağlanır
Nedim Atilla
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul