06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Biftek
MALZEMELER :
1) 8 biftek
2) 200 gr Gravyer veya kaşar peynir
3) 2 kaşık tereyağı veya margarin
4) 1 soğan, tuz ve karabiber
YAPILIŞI :
1 Soğan rendelenir Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir
2 Peynir ve yağ bir tencereye konur Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif bir ateşte eritilir
3 Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir
4 Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür
Not : Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir
KISA BİLGİ :
1 Yetişkin insanlarda protein ihtiyacının %35’ini hayvansal proteinlerden (et,süt,yumurta) %65’ini bitkisel proteinlerden (fasulye,, nohut, mercimek, bala, bezelye) karşılamalıdır
2 Büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda protein ihtiyacı yarı hayvansal ,ayrı bitkisel kaynaklardan karşılanmalıdır
|
|
|