Yalnız Mesajı Göster

Krem Şantili Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Kabak



Malzemeler

1 kg kabak

3 adet yumurta

200 gr krem şanti

250 gr beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu

Yemeğin Yapilisi

Kabakların, kabuklarını kazıyın Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin

Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın

Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin Servis tabağına alarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla