Konu
:
Pirinçli Ve Naneli Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Ve Naneli Patlıcan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Ve Naneli Patlıcan
Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
2 patlıcan
1 su bardağı pirinç
2
5 su bardağı su
1 büyük boy domates
1 büyük boy soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Yarım tatlı kaşığı muskat
1 tutam kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı:
* Patlıcanların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin
Domatesi soyup küp doğrayın
Soğanı soyup kıyın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı hafif kavurun
Patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin
Patlıcanların yarısını ayrı bir kaba alıp ayırın
Tencerede kalan patlıcana domates ve iki buçuk su bardağı su ilave edin
Pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin
* Ayırdığınız patlıcanlar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin
Harmanlayıp ocaktan alın
Pilavı dinlendirin
Üzerine nane serpip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul