06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Soslu Patates
malzemeler
1 kg
patates
1 çorba kaşığı margarin
6 dilim
tavuk jambon
1 demet taze soğan
2 adet kuru soğan
3 diş
sarımsak
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım paket krema (1 su bardağı)
1 çorba kaşığı krem peynir
50 gram emmental peynir
1 çorba kaşığı
patates nişastası
Tuz,
karabiber, kırmızıbiber
Yapilis Tarifi
Patatesleri haşlayın, soyun ve küçük parçalar halinde kesin Margarini ateşte eritin, içine küp şeklinde kesilmiş tavuk jambonları atın, kızartın Daha sonra içine küp şeklinde kesilmiş soğanları koyun, pembeleşinceye kadar kızartın
Tavuk suyu tabletini ekleyin, karıştırın Kremayı, krem peyniri ve emmental peyniri de koyup, karıştırın 3 diş sarımsağı da küçük küçük kesip, karışıma ekleyin
Ardından nişastayı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi de koyup, karıştırın Bunların hepsi bir taşım ateşte kalsın En sonunda haşlanmış patatesleri ekleyin, karıştırın Servis yapın
|
|
|