Konu
:
Tarhanabaşı
Yalnız Mesajı Göster
Tarhanabaşı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarhanabaşı
karaman yöresel yemekleri tarhana başı tarifi - tarhanabaşı nasıl yapılır
GEREKLİ MALZEMELER
* İnce Bulgur
* Haşlanmış patates
* Kavurma(Taze olması tercih edilmelidir)
* İnce kıyılmış maydanoz
* İnce kıyılmış fesleğen(Reyhan)
* Biber ve domates salçası
* İsteyen için ince kıyılmış soğan
* Kavurma yağsızsa biraz yağ
YAPILIŞI
* Haşlanmış patatesler soyularak püre haline getirilir
İçine yeter ölçüde 1/1 oranında bulgur ilave edilir
Domates ve biber salçaları sıcak suyla sulandırılarak ilave edildikten sonra bulgur şişinceye kadar beklenir
Fesleğen,maydanoz,kıyma yağ ve soğanda eklenerek iyice yoğrulur
Kıvamlı hale gelince elle şekil verilen tarhanabaşılar teflon tavada yeterince pişirilir ve servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul