06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Patates Sarması
Malzemeler :
• 1 kg patates
• 2 adet yumurta
• Tuz, karabiber
• 3 su bardağı un
İçi için
• 1/2 kg mantar
• 2 adet soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 2 çorba kaşığı margarin
• Tuz, karabiber
• 1/2 çay bardağı çiğ krema
• 1/2 limonun suyu
• 6 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı :
Pateteslerin kabuklarını soyup tuzlu suda, yumuşayıncaya kadar haşlayın Suyunu süzün Çatalla ezerek püre haline getirin Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin Yoğurarak katı bir hamur halinde getirin Mantarları ufak doğrayın
Kremayı limon suyuyla karıştırın
Margarini eritin Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirin Mantarı ilave edin suyunu çekinceye kadar pişirin Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün Her parçayı, unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile 18 cm çapında açın Üzerine limonlu krema sürün Mantarlı içten koyup, kenarlarını kapatarak, sigara böreği şeklinde sarın Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın
Patates sarmalarını yağlanmış cam fırın tepsisine yerleştirin Kalan tereyağını böreklerin üzerine sürün
175 derece ısıtılmış fırında, 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
alıntı
|
|
|