Konu
:
Galetalı Çin Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Galetalı Çin Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Galetalı Çin Böreği
Malzemeler
6 Adet Yufka
4 Adet Yumurta
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Kg
Dana Eti
1 Küçük Konserve Bezelye
2 Adet Havuç
2 Adet Sivribiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz
Galeta Unu
Kızartmak İçin:
Sıvı Yağ
Hazırlanışı :
Tavaya 2 çorba kaşığı margarin alın
Eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin
Pembeleşene dek kavurun
Tavla zarı iriliğinde doğranmış dana etini ilave edin
Bıraktığı suyu çekene dek kavurun
Küçük küpler şeklinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin
Birkaç dakika kavurun
Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin
Yenibahar, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyin
Tavayı ateşin üzerinden alın
4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın
Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırın
Bir kenarda bekletin
İlk yufkayı düz bir zemine serin
Yumurtanın akını bir fırça yardımıyle her yerine sürün
İkinci yufkayı üzerine yerleştirin
Bıçakla 4 eşit parçaya kesin
Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun
Kenarlarını içe doğru katlayın
Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın
Önce yumurta sarılarına batırın
Sonra galeta ununa bulayın
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul