Yalnız Mesajı Göster

Yulaflı Patatesli Kroket

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yulaflı Patatesli Kroket



Malzemeler:


500 gr patates


4 jambon


1 çay bardağı konserve mısır


4 taze soğan


2-3 dal maydanoz


3 çorba kaşığı un


1 yumurta


1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi


150 gr yulaf ezmesi


Tuz karabiber


Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:


* Patatesleri haşlayıp süzün Kabuklarını soyup rendeleyin Taze soğan ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın



* Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin Yumurtayı çırpın Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin



* Sıvıyağı kızdırın Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla