Konu
:
Kahvaltılık Ovalamaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Ovalamaç Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Ovalamaç Tarifi
ovalamaç nasıl yapılır - yöresel ovalamaç tarifi - mersin yöresi ovalamaçMalzemeler
1 adet köy yufkası(kuru saç yufkası)
1,5 su bardağı beyaz peynir
1adet orta boy kuru soğan
5 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet orta boy domates
10-12 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
Soğanımızı ince yemeklik doğruyoruz, sıvı yağda hafif kavuruyoruz
Ateşten aldığımız soğanlarımıza 1 tatlı kaşığı pul biberi ekliyoruz
Soğutuyoruz
Beyaz peyniri rendeliyoruz, maydanozları ince kıyıyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde küp doğruyoruz
Kuru köy yufkasını elinizle yoğurma tepsinizde kırın, peynir, maydanoz kavrulmuş maydanozu kapta karıştırın, ardından kırılmış yufkalarla hafifçe yoğurun en son domatesi ekleyin
Köfteleyerek, servise hazır edin
Servis önerisi tavşan kanı çay veya ayran
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul