Yalnız Mesajı Göster

Kahvaltılık Ovalamaç Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Ovalamaç Tarifi



ovalamaç nasıl yapılır - yöresel ovalamaç tarifi - mersin yöresi ovalamaçMalzemeler


1 adet köy yufkası(kuru saç yufkası)

1,5 su bardağı beyaz peynir

1adet orta boy kuru soğan

5 kaşık sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

2 adet orta boy domates

10-12 dal maydanoz

Tuz


Hazırlanışı


Soğanımızı ince yemeklik doğruyoruz, sıvı yağda hafif kavuruyoruz Ateşten aldığımız soğanlarımıza 1 tatlı kaşığı pul biberi ekliyoruz Soğutuyoruz


Beyaz peyniri rendeliyoruz, maydanozları ince kıyıyoruz Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde küp doğruyoruz


Kuru köy yufkasını elinizle yoğurma tepsinizde kırın, peynir, maydanoz kavrulmuş maydanozu kapta karıştırın, ardından kırılmış yufkalarla hafifçe yoğurun en son domatesi ekleyin


Köfteleyerek, servise hazır edin Servis önerisi tavşan kanı çay veya ayran


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla