Konu
:
Evde Lahmacun Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Lahmacun Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Lahmacun Yapımı
Ev Usulü Lahmacun Yapımı - Evde Nasıl Lahmacun Yapılır
Lahmacun için gerekli malzemeler
HAMURU;
Yarım su bardağı ılık süt
1
5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
4su bardağı un
LAHMACUNUN İÇİ;
200 gram kıyma
2 büyük soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,pul biber yeteri kadar maydanoz
Yapılışı:
İlk olarak ılık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un,tuz ve sıvı yağ karışımına katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuruyoruz
30-35 dakika mayalanmaya bırakın
(isteyen ekmek hamuru kullanabilir) İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinler
Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edin
kıyma,sıvı yağ,salça,tuz ve baharatları ilave edin iyice yoğurun 10 dakika dinlendirin
Bu sırada hamurda mayalanacaktır
Tezgaha un serpip tabak büyüklüğünde açın unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayın
Maksimum derecelik fırında 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edin
Yani pembe bir hal alınca çıkarın
Fırından ilk çıktığında sert oluyor
Lahmacunları üst üste dizin ve üstlerine bez örtün bu onları yumuşak yapıyor
Yeşillik ve ayranla servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul