Yalnız Mesajı Göster

Evde Lahmacun Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Lahmacun Yapımı



Ev Usulü Lahmacun Yapımı - Evde Nasıl Lahmacun Yapılır

Lahmacun için gerekli malzemeler


HAMURU;

Yarım su bardağı ılık süt

15 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı kuru maya

4su bardağı un


LAHMACUNUN İÇİ;

200 gram kıyma

2 büyük soğan

2 adet sivri biber

3 adet domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1,5 çorba kaşığı salça

tuz,karabiber,pul biber yeteri kadar maydanoz



Yapılışı:


İlk olarak ılık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un,tuz ve sıvı yağ karışımına katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuruyoruz30-35 dakika mayalanmaya bırakın(isteyen ekmek hamuru kullanabilir) İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinlerDomates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edinkıyma,sıvı yağ,salça,tuz ve baharatları ilave edin iyice yoğurun 10 dakika dinlendirinBu sırada hamurda mayalanacaktırTezgaha un serpip tabak büyüklüğünde açın unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayınMaksimum derecelik fırında 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edinYani pembe bir hal alınca çıkarınFırından ilk çıktığında sert oluyorLahmacunları üst üste dizin ve üstlerine bez örtün bu onları yumuşak yapıyorYeşillik ve ayranla servis yapın


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla