Konu
:
Ful Mudammas
Yalnız Mesajı Göster
Ful Mudammas
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ful Mudammas
Ful Mudammas Tarifi - Ful Mudammas Nasıl Yapılır - Ful Mudammasın Yapılışı - Arap Yemek Tarifi
Malzemeler
Kuru bakla
soğan
domates
mercimek
tuz
zeytinyağı
Domates sosu
Yapılışı
Kuru baklaları kabukları soyulana kadar haşlayın
Soğuduktan sonra kabuklarını temizleyin
Temizlenmiş baklaları soğan, domates ve mercimekle birlikte güvece koyun
Üstünü kaplayacak kadar soğuk su ekleyin
Kaynamaya başlayınca üstünde biriken köpükleri kepçe ile alın
Ateşi kısın ve on iki saat çok yavaş ateşte pişirin
Suyun azalmamasına dikkat edin
Aksi halde yemek altından tutar ve lezzeti yanık tadına döner
Ateşten aldığınızda yemek tümüyle püre haline gelmiş olacaktır
Tuzunu ekleyip, tabağa alın ve üstüne zeytinyağı gezdirin
Domates sosu veya sarımsak sosu ekleyin
Geleneksel Mısır sarımsaklı sosu tuzda dövülen sarımsağa kıyılmış taze kişniş ekleyerek hazırlayabilirsiniz
Mısırlıların musabıka diye adlandırdıkları geleneksel domates sosu ise genellikle hazır satılır
Orta boy çırpılmış bir soğanı ve altı diş ezilmiş sarımsağı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurup, içine üç kaşık domates salçası, dört bardak su, bir kaşık sirke, tuz, kara biber ve kırmızı toz acı biber koyup yirmi dakika kısık ateşte pişirirseniz Mısır usulü domates sosu elde etmiş olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul