Konu: Kuru Bamya
Yalnız Mesajı Göster

Kuru Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Bamya



malzemeler:


100gr kuru bamya

1,5 limonun suyu

2 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış

2 sivribiber, doğranmış

1 havuç, küp küp doğranmış

2 domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış

1/2 yemek kaşığı domates salçası

1-1,5 litre su

150-200gr kıyma

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

hazırlanması:


bir tencereye 1,5 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi koyun bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın

bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun

domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun

tencereye 1-1,5 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın

köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın kaynayınca bamyaları ekleyin bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın

eğer normal bir günde yenecekse bu yemek ana yemek olarak servis yapılabilir bir davette de ara yemek olarak sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla