Konu
:
Kızarmış Soğan Halkaları
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Soğan Halkaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Soğan Halkaları
Malzemeler:
1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3-4 adet beyaz veya sarı kuru soğan
1 adet yumurtanın akı
Yapılışı:
1
Soğanları soyun ve 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın
Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarın
(Ben iç kısımlarını balığa koydum, hemen değerlendirmiş oldum
)
2
Yumurta akını bir tutam tuz ile köpürene kadar mikserle çırpın
Ayrı bir kasede un, maden suyu, sıvıyağ ve tuzu mikserle çırpın
İçine yumurta akını ilave edip çatalla karıştırın
3
Soğan halkalarını bu karışımın içine atın
Kızdırılmış sıvıyağa çatal yardımıyla atıp kızartın
4
Kızaran halkaları mutfak havlusunun üzerine çıkarın
Fazla yağlarını emdirerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul