Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Soğan Halkaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Soğan Halkaları



Malzemeler:

1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3-4 adet beyaz veya sarı kuru soğan
1 adet yumurtanın akı
Yapılışı:

1 Soğanları soyun ve 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarın (Ben iç kısımlarını balığa koydum, hemen değerlendirmiş oldum)

2 Yumurta akını bir tutam tuz ile köpürene kadar mikserle çırpın Ayrı bir kasede un, maden suyu, sıvıyağ ve tuzu mikserle çırpın İçine yumurta akını ilave edip çatalla karıştırın

3 Soğan halkalarını bu karışımın içine atın Kızdırılmış sıvıyağa çatal yardımıyla atıp kızartın

4 Kızaran halkaları mutfak havlusunun üzerine çıkarın Fazla yağlarını emdirerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla