Konu
:
Alişka (Sakarya)
Yalnız Mesajı Göster
Alişka (Sakarya)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alişka (Sakarya)
Alişka (Sakarya)
Malzemeler :
• 1 adet orta boy soğan
• 3 adet orta boy patates
• 2 çorba kaşıgı katı yağ
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 6 su bardağı su
• 2 çay kaşığı kuru nane
• 100gr
Kıyma
• 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Soğanları ince ince kıyın
Patatesleri soyup, 2 cm
'lik küpler biçiminde doğrayın
Yağı bir tencerede eritin
Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymayı da katın
, rengi dönünceye kadar kavurmayı sürdürün
Salçayı ve kırmızı biberi ekleyin
Patatesleri katıp, 3-4 dakika karıştırarak biraz renk aldırın
Suyunu ve tuzunu da ekleyip, bir taşım kaynatın
Köpüğünü alarak, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın
Bu arada unu su ile karıştırarak sulu fakat koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın
Bir çorba kaşığıyla hamurdan alın
Başka bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar sıyırıp, çorbaya akıtın
Bütün hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın
Hamurları kattıktan sonra çorbayı 10 dakika daha pişirin
Nanesini serpip karıştırın ve ateşten alın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul