Yalnız Mesajı Göster

Areiba (Misir)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Areiba (Misir)



AREIBA (MISIR)


Kullanılacak malzeme:

200 gram irmik,

100 gram toz şekeri,

220 gram margarin yağı,

bir tabaka yağ kâğıdı


Yapımı: Yağ kâğıdını hazırlanacak tatlıları içine alacak küçüklükte tabakalar biçiminde kesmeli Bir fırın tepsisiyle bu yağ kâğıtlarının içini hafifçe yağa bulamalı İrmiği hamur yoğurma mermerine boşaltmalı Ortasını çukurlaştırmalı Bu çukura iyice yumuşatılmış margarin yağıyle toz şekerini katmalı Karışımı birbirine yedirinceye kadar yavaş yavaş yoğurmalı Sonra bu hamurdan küçük parçalar almalı ve iki avuç arasında yuvarlayarak külah biçimine veya acıbadem kurabiyesi biçimine getirip yağ kâğıdı parçalarının üstüne oturttuktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizmeli

Tepsiyi çok hafif ısılı bir fırına koymalı ve tatlının yüzünü kavurmadan bunu iyice pişirmeli

Bu kurabiye biçimindeki tatlı pişince tepsiyi fırından çıkarmalı, ince yüzlü bir bıçakla yağ kâğıtlarını tepsiden ayırmalı ve tatlıları bir servis tabağına yerleştirmeli Bu irmikli fellâh tatlısını sıcak yedikleri gibi soğuk da yemektedirler

Alıntı Yaparak Cevapla