Konu
:
Areiba (Misir)
Yalnız Mesajı Göster
Areiba (Misir)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Areiba (Misir)
AREIBA (MISIR)
Kullanılacak malzeme:
200 gram irmik,
100 gram toz şekeri,
220 gram margarin yağı,
bir tabaka yağ kâğıdı
Yapımı: Yağ kâğıdını hazırlanacak tatlıları içine alacak küçüklükte tabakalar biçiminde kesmeli
Bir fırın tepsisiyle bu yağ kâğıtlarının içini hafifçe yağa bulamalı
İrmiği hamur yoğurma mermerine boşaltmalı
Ortasını çukurlaştırmalı
Bu çukura iyice yumuşatılmış margarin yağıyle toz şekerini katmalı
Karışımı birbirine yedirinceye kadar yavaş yavaş yoğurmalı
Sonra bu hamurdan küçük parçalar almalı ve iki avuç arasında yuvarlayarak külah biçimine veya acıbadem kurabiyesi biçimine getirip yağ kâğıdı parçalarının üstüne oturttuktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizmeli
Tepsiyi çok hafif ısılı bir fırına koymalı ve tatlının yüzünü kavurmadan bunu iyice pişirmeli
Bu kurabiye biçimindeki tatlı pişince tepsiyi fırından çıkarmalı, ince yüzlü bir bıçakla yağ kâğıtlarını tepsiden ayırmalı ve tatlıları bir servis tabağına yerleştirmeli
Bu irmikli fellâh tatlısını sıcak yedikleri gibi soğuk da yemektedirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul