Yalnız Mesajı Göster

Basalla / Adıyaman

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Basalla / Adıyaman



MALZEMELER


1 kg kuzu kuşbaşı

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 su bardağı nohut

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI


1 bardak suyla bulguru ıslatın, 10 dakika bekletip yoğurun Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekleyin Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin



Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin

Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleri atın Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla