Konu
:
Elmalı Ştrudel
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Ştrudel
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Ştrudel
MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
100 gr
tereyağ
85 gr
sarı üzüm
2 çay kaşığı brandy
5 adet elma
3 adet ekşi yeşil elma
4 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 adet limon
1 adet limon rendesi
1 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Üzümü brandy ve suyun içinde 15 dakika bekletin
Elmaları ince ince dilimleyip tencereye alın
Kahverengi şeker, tarçın ve limon rendesi koyup 15 dakika pişirip ocağı kapatın
Ceviz, limon suyu, galeta unu ve üzümü ekleyip ılıklaşması için bekletin
Milföy hamurlarını üst üste koyup aralarına eritilmiş tereyağ sürün
Hamurun üstüne un serpin, merdaneyle hamuru açıp dikdörtgen şekli verin
Hamurun uzun kenarına elmalı harcı yayın
Kalın bir şekilde sararak rulo haline getirin
Kalan yağı üstüne döküp 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin
Pudra şekeriyle süsleyin
Dilimleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul