Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ştrudel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ştrudel



MALZEMELER


12 adet milföy hamuru

100 gr tereyağ

85 gr sarı üzüm

2 çay kaşığı brandy

5 adet elma

3 adet ekşi yeşil elma

4 yemek kaşığı kahverengi şeker

2 çay kaşığı tarçın

1 adet limon

1 adet limon rendesi

1 yemek kaşığı galeta unu

1 su bardağı dövülmüş ceviz



HAZIRLANIŞI


Üzümü brandy ve suyun içinde 15 dakika bekletin

Elmaları ince ince dilimleyip tencereye alın Kahverengi şeker, tarçın ve limon rendesi koyup 15 dakika pişirip ocağı kapatın Ceviz, limon suyu, galeta unu ve üzümü ekleyip ılıklaşması için bekletin


Milföy hamurlarını üst üste koyup aralarına eritilmiş tereyağ sürün Hamurun üstüne un serpin, merdaneyle hamuru açıp dikdörtgen şekli verin Hamurun uzun kenarına elmalı harcı yayın Kalın bir şekilde sararak rulo haline getirin Kalan yağı üstüne döküp 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Pudra şekeriyle süsleyin Dilimleyip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla