Konu
:
Fıstıklı Kanepe
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Kanepe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Kanepe
MALZEMELER
Yarım su bardağı iyice çekilmiş yeşil şam fıstığı
Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri veya taze kaşar peyniri
5 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı sıvıyağı
3 dal taze yeşil soğan (sadece yeşil kısımları kullanılacak ve çok incecik doğranacak)
8-10 adet sandviç ekmeği veya tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde çekilmiş şamfıstığı, mayonez, sıvıyağı, peynir ve çok ince kıyılmış yeşil soğanları karıştıralım
Öte yandan sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim
Tost ekmeklerini kalıplarla şekilli olarak da kesebilirsiniz
Hazırladığımız fıstıklı kanepe harcını kalın tabakalar halinde ekmeklerin üzerine dizelim
Bir taraftan da fırını 175 dereceye ayarlayıp, fırın ızgarasının üzerine ekmekleri dizip, fırına sürelim
Sıcak fırında yaklaşık 10 daikka kadar pişirelim
Ekmeklerin üzerindeki sos kabarıp, iyice sarı kahverengileşmeye başladığında kanepeleri fırından çıkarıp, ikram edelim
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul