Yalnız Mesajı Göster

Grek Usulü Tavuklu Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Grek Usulü Tavuklu Pide



MALZEMELER

4 adet hazır yufka

1 adet bütün tavuk

1 adet kuru soğan

4 adet yumurta

2 su bardağı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğimiz suda haşlayalım

Ocaktan indirip, soğumasını bekleyip, elimizle parçalayarak etlerini ayıralım Tuz ve karabiberi serpiştirelim


Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayıralım


Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayalım


Üzerine yukarıda hazırladığımız tavuklu harcı serelim


Tekrar 3 yufkayı buruşturarak serip, yine sızma zeytinyağını dökelim


En üste 4 yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayalım


Böreğimizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktaralım ve 175 derce fırında 35 dakika kadar, börek kızarıncaya dek pişirelim


Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla