Konu: Tarator
Yalnız Mesajı Göster

Tarator

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarator



(4 Kişilik)



Gerekli Malzemeler :


3 dilim bayat ekmek

10 adet ceviz içi

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı üzüm sirkesi

1 diş sarmısak

1/2 çay bardağı su

1/2 çay bardağı limon suyu

tuz , karabiber , kırmızı biber




Hazırlanışı:



Bayat ekmek dilimlerinin içlerini avucunuzun içi ile iyice ufalayın Su ilave ederek koyu bulamaç haline getirin Ceviz içlerinin kabuklarını ayıkladıktan sonra iyice dövün

Bulamaç haline gelmiş ekmek içlerine dövülmüş cevizleri, zeytinyağını, sirkeyi, dövülmüş sarmısağı, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın Bir kenera koyup 10 dakika dinlendirin

Soğuk (oda sıcaklığında) olarak servis yapınız

Bu sos, midye tava ile çok güzel giden, Marmara ve Ege mutfaklarına has, Akdeniz’in özelliklerini taşıyan bir sostur Kalamar tava ile de servis yapabilirsiniz Servis yaparken buzdolabından çıkmış gibi olmamasına dikkat etmelisiniz



Alıntı Yaparak Cevapla