Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Fuka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Fuka



MALZEMELER


8 dilim bayat ekmek

2 su bardağı su veya et suyu

Kıymalı harç için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr orta yağlı kıyma

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

10 dal maydanoz



HAZIRLANIŞI


Önce, kıymayı, iki yemek kaşığı kadar suyla 5 dakika pişirin İncecik kıydığınız kuru soğanı ve zeytinyağını katarak kavurun İnce kıyılmış maydanozları serpin Tuzunu, karabiberini ekip, ateşten alın


Bayat ekmekleri, iri lokmalar, yani fukalar halinde, derin bir tepsiye dizin Ilık su ya da et suyuyla ekmek lokmalarını ıslatın

Hazırladığınız kıymayla, ıslanmış ekmek fukalarının üzerini kaplayın Sıcak sıcak servise sunun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla