06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Musakka
Malzeme
- Yarım kg haşlanmış barbunya
- 250 g kıyma
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- 4 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Barbunyaları bir gece önceden su ile ıslatıp, haşlayınız
Kuru soğan soğanı piyazlık doğrayınız
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız
Havucun kabuklarını kazıyıp, küçük küçük doğrayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurunuz
Kavrulan kıymanın içine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Soğanlar renk alınca salçayı ilave edip, kokusu gidinceye kadar pişiriniz
Daha sonra içine doğranmış havuç ve sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz
En son olarak içine sirkeyi, şekeri, haşlanmış barbunyayı, kekiği, kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynattıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alınız
Fasulyelerin üzerine önce rendelenmiş kaşarı serpiniz
Milföy hamurlarını şerit şerit kesip, birbirine çapraz gelecek şekilde peynirlerin üzerine dizip, hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürünüz
Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında, hamurlar kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|