Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Sivas Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Sivas Böreği



MALZEMELER


200 gr pastırma

6 adet yufka

3 adet kuru soğan

1 demet ıspanak

3 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz



HAZIRLANIŞI


Ispanakları ayıklayın, yıkayıp süzün Üstüne tuz serpip, ovalayın

Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun Üzerine ıspanakları ilave edip, 5 dakika daha kavurun Karabiber ve tuz ilave edip karıştırın Pastırmaları da içine doğradıktan sonra harcınız hazır


Hazır yufkanın bir tanesini tezgaha serin Pastırmalı içten yufkanın ortasına yayın Yufkayı dört tarafından içe doğru katlayarak kare yapın Teflon tavada iki taraflı pişirin Börek sıcakken üzerine tereyağ sürün Bütün yufkaları aynı şekilde pişirin Servis yaparken 4 eşit parçaya bölün






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla