Konu
:
Sac Sırını
Yalnız Mesajı Göster
Sac Sırını
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sac Sırını
MALZEMELER
1 paket lavaş ekmeği
Yoğurtlu sos için;
4 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
6-7 diş sarımsak
Üzeri için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI
Aslında sırın un, su ve tuzla yoğurulan hamurdan yapılan ve sacda pişirilen yufkalarla hazırlanır
Ancak günümüzde her kentte satılan lavaş (tandır) ekmeğiyle de yapılıyor
Biz de o yoldan gidiyoruz
Tandır ekmeklerini rulo yapın ve 2-3 parmak eninde kesin
Derin bir kasede dövülmüş sarmısakları ve ayranı karıştırın
Ayranı verdiğimiz ölçüde su ve yoğurtla hazırlayın
Küçük rulolar halinde kestiğiniz tandır ekmeklerini sarmısaklı ayrana bulayıp, bir tepsiye dizin
Orta derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin
Erittiğiniz tereyağını üzerinde gezdirerek servis yapın
Isterseniz yağ erirken içine kırmızı pul biber de atabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul