Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Pastigan Aşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Pastigan Aşı



MALZEMELER


1 su bardağı yeşil mercimek

1 çay bardağı pilavlık bulgur

2 su bardağı yoğurt

Yarım demet dereotu

2 diş sarmısak

Tuz




HAZIRLANIŞI


Mercimeği bol suda haşlayın, yumuşamaya başlayınca bulguru ekleyip, tuzu koyun Mercimek ve bulgur pişince soğumaya bırakın Çorba yenileceği zaman derin bir tasın içinde yoğurt ve dövülmüş sarmısağı, ılık çorbanın içine karıştırarak ekleyin Yoğurdun boza kıvamına gelmesi için gerekirse yoğurdun içine su da ekleyin

Çorbanın üzerine çok ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servise sunun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla