06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehzade Dürümü - Fatma Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Şehzade Dürümü - Fatma Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Malzemeler:
2 parça tavuk göğsü (yarım kilo)
Hazır garnitür (patates, havuç, bezelye)
Safran
Taze kaşar
Krep İçin;
Kaymak
2 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
Yapılışı:
Orta boy tencerenin yarısına kadar su konarak içine önceden yıkanmış 2 parça tavuk göğsü, 2 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tuz konulur Yüksek ocak ateşte suyu kaynayana kadar pişmeye devam eder Defne yaprağının konmasının sebebi, kötü kokusunun gitmesidir Suyu kaynamaya başlayınca ocak ateşi biraz azaltılarak ortalama 30-35 dakika tavuk yumuşayana kadar haşlanır Şehzade dürümü krep ile yapılmaktadır ancak yufka ile de yapılabilir
Plastik bir kaba 2 adet yumurta kırılarak çırpılır Ardından 1 bardak süt ile süzgeçte 1 bardak unu eleyerek çırpmaya devam ederiz Un, yumurta ve süt ile karışınca içerisine 1 tatlı kaşığının ucu ile hamur kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve çırpılır Hemen ardından krep dinlenmeye bırakılır Orta boy teflon tavaya haşlanmış olan tavuk, iri iri parçalanır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı dökülür (tereyağı, fındık ya da ayçiçek yağı da olabilir) Ardından hazır havuçlu patatesli bezelyeler eklenir Üzerine 1,5 çay kaşığı safran serpilerek orta ocak ateşte ortalama 2 dakika harmanlanır Yanmayan orta boy teflon tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konularak yayılır (herhangi bir sıvı yağ da olabilir, amaç krebin tavaya yapışmamasıdır) Orta ocak ateşte sıvı yağ ısınınca 1’er kepçe sıvı olan krep hamurundan alınarak eşit şekilde tavaya dökülür ve kızarması beklenir Pişirirken çok dikkatli çevrilmesi gerekmektedir Krepler hazırlandıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı tavuklu harçtan konularak rulo şeklinde sarılır Fırın kabına yerleştirilen kreplerin üzerini örtecek kadar taze kaşar rendelenir Ardından 150 derecede üstten ısıtmalı olarak pişirilir Ortalama 15-20 dakika pişmesi gerekmektedir Kaşarların üzeri hafif kızarmış olmalıdır Şehzade dürümü 4 kişilik servis edilebilir
|
|
|