Konu
:
Kahvaltılık Peynirli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Peynirli Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Peynirli Ekmek
Kahvaltıda Ne Pişirebilirim - Kahvaltılık Ekmekler - Kahvaltılık Tarifler
6-7 sap maydanoz
6-7 sap dereotu
2 diş sarımsak
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
12 dilim bayat ekmek
(tercihen köy ekmeği)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı çörekotu
Fırınınızı 200 (turbo 180) derecede ısıtın
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp süzün, incecik kıyın
Sarımsakları soyup dövün
Bunları bir çatal yardımıyla peynir ve zeytinyağına yedirin
Ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarda paylaştırıp sürün
Üstüne önce kırmızıbiber, sonra çörekotu serpiştirin
Geniş bir tepsiye yan yana yerleştirin
Sıcak fırının orta rafında üstleri pembeleşene kadar, yaklaşık 20–30 dakika fırınlayın
Sıcak sıcak sofraya çıkarın
Püf Noktası:
Bu tarif, evde kalmış bayat ekmek ve peynirleri değerlendirmek için bire bir!
Taze olduğu halde kenarları sararmış, kokusu değişmiş peynirleri çöpe atmadan, bu şekilde kullanabilirsiniz
Fırının sıcaklığıyla peynirin kokusu gider
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul