Yalnız Mesajı Göster

Kahvaltılık Peynirli Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Peynirli Ekmek



Kahvaltıda Ne Pişirebilirim - Kahvaltılık Ekmekler - Kahvaltılık Tarifler

6-7 sap maydanoz

6-7 sap dereotu

2 diş sarımsak

2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Yarım çay bardağı zeytinyağı

12 dilim bayat ekmek

(tercihen köy ekmeği)

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çorba kaşığı çörekotu


Fırınınızı 200 (turbo 180) derecede ısıtın

Maydanoz ve dereotunu yıkayıp süzün, incecik kıyın

Sarımsakları soyup dövün

Bunları bir çatal yardımıyla peynir ve zeytinyağına yedirin

Ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarda paylaştırıp sürün

Üstüne önce kırmızıbiber, sonra çörekotu serpiştirin

Geniş bir tepsiye yan yana yerleştirin

Sıcak fırının orta rafında üstleri pembeleşene kadar, yaklaşık 20–30 dakika fırınlayın

Sıcak sıcak sofraya çıkarın

Püf Noktası:

Bu tarif, evde kalmış bayat ekmek ve peynirleri değerlendirmek için bire bir!

Taze olduğu halde kenarları sararmış, kokusu değişmiş peynirleri çöpe atmadan, bu şekilde kullanabilirsiniz

Fırının sıcaklığıyla peynirin kokusu gider



Alıntı Yaparak Cevapla