Konu
:
Nohutlu Püre
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Püre
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Püre
Nohutlu Püre Tarifi - Nohutlu Püre Nasıl Yapılır - Nohutlu Püre Malzemeleri
Nohutlu Püre
Malzemeler
- 400 gr
kuşbaşı et
- 125 gr
margarin
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet domates
- 3 adet sivribiber
- Tuz
- Püre Malzemesi:
- 2 su bardağı nohut
- 2 kahve fincanı margarin
- 1 çorba kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 et suyu tableti
- Tuz,karabiber
Nohutlu Püre Kebabı
Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın
Suyunu süzüp iyice ezin
Tencerede margarini eritip unu ilave edin
Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin
Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin
Karıştırarak püre haline getirin
Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin
Etler kavrulunca, salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dakika kadar daha pişirin
Su azaldığında tuz ekip ateşten alın
Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin
Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul