Yalnız Mesajı Göster

Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar



Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Tarifi - Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Nasıl Yapılır - Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Malzemeleri



Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar


Malzemeler:

• 1/2 kg orta boy patates

• 2 adet kırmızıbiber

• 2 adet yeşilbiber

• 400 gr mantar

• 2 yemek kaşığı sıvıyağ

• Tuz , karabiber



Süslemek için:

• Labne peyniri

• Kekik



Yapılışı:

1 Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkayıp 200 derecelik fırında, pişene kadar ortalama 40 dakika pişirin

2 Mantarları ince ince dilimleyip teflon tavaya alın

3 Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ilave edin

4 Küp küp doğradığınız biberleri de mantarlara ekleyin

5 Pişen patateslere ince kapaklar kesin ve tatlı kasığı yardımıyla içlerini oyun

6 Çıkardığınız patatesleri ocakta sotelenmekte olan mantar ve biberlere ekleyip, tuz ve biberini ekleyin

7 Patates çanaklarının içine hazırladığınız harcı ekleyip, birer tatlı kaşığı labne peyniri ve kekik ilave ederek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla