Konu
:
Lor Mahluta
Yalnız Mesajı Göster
Lor Mahluta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Mahluta
Lor Mahluta Tarifi - Lor Mahluta Nasıl Yapılır - Lor Mahluta Malzemeleri
Malzemeler - 2 Dal Biberiye
- 3 Adet Çarliston Biber
- 2 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Limon
- Yarım Kg Tatlı Lor
- 2 Dal Taze Soğan
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı Domates, çarliston biber ve taze soğanı temizleyip yıkayın
Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini ve suyunu çıkarın
Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin
Limonun kabuğunu rendeleyin
Bütün malzemeleri sıra ile keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın
İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini bekleyin
Soğanı bir tülbendin üzerine rendeleyin
Bir kaba lor peynirini, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını aktarın (bu işlem sırasında elinize eldiven takabilirsiniz), iyice ezip karıştırın
Doğranmış malzemeyi ilave edin
Rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin
Biberiyenin yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin
İstediğiniz şekli vererek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul