Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Lahana Dolması



MALZEMELER


1 adet küçük lahana prinç

1 su bardağı zeytinyağı

1 büyük soğan

½ demet maydanoz

1 çorba kaşığı dolusu kimyon

tuz

karabiber

kuş üzümü

çam fıstığı

3-4 adet biber

1 adet domates

2 su bardağı su



HAZIRLANIŞI


Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın

Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra doğranmış biberi ilave edinYıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin Soğumaya bırakın Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla