Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Lahana Dolması



MALZEMELER


1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)

2 su bardağı pirinc

2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)

2 adet yeşil biber (ince doğranmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)

Yaırm su bardağı tahin

1 tutam tuz


Sos İçin :


1 çay bardağı tahin

1 su bardağı yoğurt

2 limon suyu

5-6 diş sarımsak (dövülmüş)

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 tutam tuz



HAZIRLANIŞI


Pirinci yıkayıp süzün Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla