Konu
:
Erikli Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Dolma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Dolma
MALZEMELER
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın
Yaprakları hafifçe haşlayın
Pirinci ayıklayın ve yıkayın
Soğan ve sarmısakları ince kıyın
Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın
Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın
Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın
Pirinci ilave ederek yoğurun
Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın
Dolmaları tencereye yerleştirin
Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin
Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin
Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin
Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul