Konu
:
Kaburga Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kaburga Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaburga Dolması
Malzemeler :
iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
Yapılışı :
iç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun
Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın
Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın
Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın
kaburganın hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin
Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın
Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul