Yalnız Mesajı Göster

Kaburga Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolması



Malzemeler :

iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı rendelenmiş badem

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

1 su bardağı su

2 çay kaşığı kırmızı pulbiber

1 yemek kaşığı karareyhan

½ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

kaburga malzemeleri:

1,5 kg kaburga eti

½ yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

3 su bardağı su

Yapılışı :


iç pilavın hazırlanışı:

Pirinç ile bademi tereyağında kavurun Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın

kaburganın hazırlanışı:

Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla